Založ si blog

Chaos v parlamente

Chaos v parlamente. Ako by sa inak dala táto situácia nazvať? Toto pomenovanie je najvýstižnejšie. Nikto nevie čo sa deje. Preto to nikto nevie, lebo ani to vedieť nechcú. Teda oni to aj vedia. Obe strany to vedia. Každá má však tú svoju pravdu respektíve nepravdu. Priznať to však teraz by bola strata na jednej aj druhej strane. Ale teda kde je tá ozajstná pravda?  Preto je opäť najväčšou obeťou občan samotný. Opäť je v súboji dvoch strán, ktoré na seba „brešú“ (niekedy to je naozaj tak). Je zmetený a čaká, čo na to povie nejaká tretia strana. Tou treťou stranou sú tzv. extrémistické strany (resp. v našich podmienkach jedna). Ale pekne poporiadku.

Všetko začalo pri odvolávaní Róberta Bešternáka-Kaliňáka. V normálnych krajinách, respektíve demokraciách by bol za takýchto podmienok a podozrení už akýkoľvek minister/ministerka, možno aj premiér/premiérka dávno odvolaný. A to hneď na začiatku kauzy. Ale u nás nie. Pokiaľ bude pri vláde SMER, inak to ani nebude. SMER sa bude zakrývať za odvolanie Pavla Pašku, ale to bolo predsa v takej situácii normálne. Normálne naopak nie je, že Kali je ešte stále minister.

A tak opozícia začala svoje odvolávanie vo veľkom. Transparenty, „fake“ eurá, emotívne vystúpenia. Všetko by bolo v poriadku, pokiaľ by to neostalo pri tých emotívnych vystúpenia. Ale to by v parlamente nesmel byť egomaniak Matovič. Neodpustím si, ale musím spomenúť aa to, keď sa poslanec Blaha, najčervenejší z červených vyjadroval k vystúpeniu podpredsedníčky Nicholsonovej, že jej vystúpenie nemalo žiadnu pointu, nebol tam žiadny priamy dôkaz o vine Kaliňáka a že to bolo vystúpenie plné obvinení a nenávisti. Treba povedať, že jeho reakcia bola rovnaká. Jeho reakcie sú všetky rovnaké. Dúfam, že v tej jeho hlavičke pod tými mastnými vlasmi jej aj kúsok rozumu takého, ktorý musí uznať, že to jednoducho je už moc. Ale keďže Kaliňák je Kaliňák a názor je jedna vec a stranícka príslušnosť vec druhá, musí sa prispôsobiť podmienka, keďže jeho by nikto iný do strany nechcel. Asi len KSS, ale tí nie sú parlamentnou stranou, našťastie.

Hádky boli na dennom poriadku, odvolanie sa nepodarilo. Organizovali sa protesty pred Bonaparte, čo je v poriadku. Hejty na tieto protesty sú hejty voči demokracii. Každý človek má právo na vyjadrenie názoru, ak neporušuje žiadny zákon, je to v poriadku, ak je to aj sebemenšia hlúposť. V tomto prípade to však hlúposť nebola, lebo ide o vážne obvinenia a porušovanie zákona a dobrých mravov. To však nie je, nanešťastie, nič nové u tzv. „vládnucej elity“.

Prišlo ďalšie odvolávanie. Opozícia chcela odvolať aj premiéra. Nastal totálny chaos, z parlamentu sa stal holubník, cirkus. Chápem, že predsedovi parlamentu došla trpezlivosť. Čo sa tam dialo, už bolo jednoducho cez. Tričká v práci? Používanie mobilov viac ako svojich úst? To nie. Aj keď ide o vážne veci, kradne sa ako to len ide a nikto nič nerobí, treba to robiť slušne a nie ako tí, voči ktorým vediete „boj“. Preto rozumiem rozhodnutiu predsedu NRSR. Treba zachovať nejakú tú slušnosť a etiku. A nie byť ako z divých vajec a dobre že nie sa pobiť.

Andrej Danko je zvláštna postavička. Spojil sa s Mostom-Híd ale aj s Ficom. Hovorí, že on je právnik a iné oblasti necháva na iných, tým, čo sa do toho rozumejú. Určite sa rozumie aj do podnikateľskej oblasti, ale pri všetkej úcte, nie tak ako ľudia z SaS. Preto sa mi nepáčilo, ako úplne odrovnal tých 40 zlepšení pre podnikateľské prostredie, ktoré predložila SaSka (v relácii v Politike na TA3 z 15.5., ale spomínal to potom ešte viackrát). A občas sa tie jeho vyjadrenia podobajú tým, ktoré „ponúkal“ náš bývalý prezident Ivan Gašparovič.

Ale naspäť k dianiu v parlamente. To, čo sa udialo túto stredu, tak to je už moc aj na stádo volov. Opozícia má skvelú príležitosť na zdiskreditovanie premiéra, ministra vnútra, vlády. A oni to robia takto? To nie, takto idú len sami proti sebe, lebo čo je veľa to je veľa. Predsa len, je leto, a ľudí ešte menej zaujíma, prečo sa zas tí politici hádajú. Chápem aj opozíciu, aj pani podpredsedníčku. Otvoriť však takýmto spôsobom rokovanie, je proti úzusom, ktoré v parlamente sú. Keď to vláda chcela zablokovať opäť, mohli spraviť tlačovky, využiť facebook (čo aj využili, ale nebola to najhodnejšia cesta) na protestné videá, vyjadrenia poslancov, na nejakých pár videí zo sály a nie live vysielania. Čím viac videí, tým väčší efekt nie? Zahltili by celý facebook a tak by sa o tom dozvedelo viacero občanov. Teraz aj oni vyzerajú ako „hlasné trúby“ a nie ako tí, ktorí nám chcú vládnuť. Treba si však taktiež uvedomiť, že predsa len, naše predsedníctvo Rade EÚ len začalo, a všetko má svoj čas. Tak sa aj oni v Európe prezentujú ako skupina poslancov, ktorá nevie čo zo sebou. Je mi „ľúto“ aj podpredsedu NRSR Hrnčiara. Mal on ostať v Martine a nie byť politikom na voľnej nohe a čakať, kto mu ponúkne lepšiu pozíciu – primátor Martina, bývalý matičiar a v Moste-Híd? hmm.. Teraz je už síce v Sieti, ktorá je už, buďme úprimní, mŕtvou stranou. A jeho správanie v stedu tiež nebolo v poradku, ale dosť o ňom, viac priestoru si nezaslúži, najmä keď sa s Bélom vyjadrili, že Kali má ich dôveru. Well done Andrej! Bola to zo strany opozícia chyba. Pravda, či Dankov podpis je originál či nie, je na grafológoch, ale je pri najmenšom na zamyslenie, ako jeden človek, právnik, má takéto dva rozdielne podpisy…

Toto všetko nahráva Kotlebovcom. Už čakám, ako sa oni k tomu vyjadria a ako zas na tom získajú hlasy. Už by bolo na čase, aby si to všetci konečne poriadne uvedomili, že akékoľvek takéto správanie nahráva práve im. Ale ja len dúfam, že už nie je úplne neskoro.

Ako to celé teda dopadne? Treba si uvedomiť, že počas predsedníctva nepadne ani vláda, ani Kaliňák. Uvidíme čo bude potom. Šanca na to, že Kaliho niekto vymení je, ale malá, ale stojí za to bojovať. Aj počas nášho predsedania Rade EÚ. Ale nie takto. Slušnejšie. Treba ukázať, že kto je morálne vyspelejší a kto to s našou krajinou myslí naozaj vážne. Zaujímavé bude, ako sa k tomu postaví aj SNS, keďže dni Mostu-Híd a Siete sú zrátané. Fico a Kaliňák sú ale na sebe naviazaní do poslednej bunky v tele, čo majú. Sú ako siamské dvojčatá. Ich oddelenie by znamenalo smrť minimálne pre jedného z nich. Možno aj pre oboch.

Čierny týždeň pre Oľano-Nova

26.09.2016

Respektíve, nielen pre toto hnutie, ale pre celú opozíciu. Jeden z jej lídrov, takpovediac znovuzrodený Daniel Lipšic, sa rozhodol pre nehodu, ktorú zavinil, pri ktorej vyhasol ľudský život, vzdať mandátu poslanca NR SR. Prečo znovuzrodený? Pretože, keď si zoberieme, ako postupne upadal od momentu, keď padla vláda Ivety Radičovej, je to priam neuveriteľné, akú pozíciu si [...]

Národný zraz Mladej Matice v Komárne

09.08.2016

Mladá Matica už 8 rokov organizuje Národný zraz. Tento rok to vyšlo na Komárno. Spojili sa tak dve pekné akcie – Národné Matičné slávnosti ako hlavná akcia a k tomu sme sa pripojili my, mladí matičiari, budúcnosť tohto národa. Poviem vám takto, nemáme sa o čo báť. Ak by ešte náhodou niekto nevedel o čo ide, aj keď asi taký človek na Slovensku nie je (dúfam 🙂 [...]

Euro 2016 – čo sme videli a čo nás čaká?

24.06.2016

Skupinová fáza Eura je už za nami. Bolo to veľmi zaujímavé a trošku zvláštne predstavenie. Zaujímavé z toho pohľadu, lebo sa udiali niektoré príjemné prekvapenia, ktoré vždy potešia oko futbalového fanúšika (ak však nie je na druhej strane barikády). Mám na mysli predstavenia tímov ako Severné Írsko, ktoré príjemne prekvapilo a porazilo nevýraznú Ukrajinu, potom [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 6
Celková čítanosť: 13832x
Priemerná čítanosť článkov: 2305x

Autor blogu

Kategórie